Шароварні клопоти

Підшивання штанів на ринку обходиться в десять-п’ятнадцять гривень. У деяких, переважно в’єтнамських, боксах цю послугу враховують у вартість товару.

І кроять, і строчать на машинці, як кажуть, не відходячи від каси. Десять-п’ятнадцять хвилин – і «в каросії брюкі гюляйте красіво». Із джинсами складніше – матерія грубіша, отже, і клопоту з ними значно більше. Але онуки «дідуся Хо» і від такої роботи не відмовляються.
Якщо їхати через весь Київ не хочеться і гаманець дозволяє записатися до армії цивілізованих покупців, середній киянин отоварюється в універмагах. Звичайно, не в підземних, а наземних. Таких, як «Сільпо» та «Велика Кишеня». Заради клієнта тут також організовано підшивання обнови. Щоправда, в деяких універмагах такі послуги роблять у відділі… «Тату». Тобто, якщо забажаєте, то можуть і вас «прострочити». Щодо цін, тут вони трохи нижчі від ринкових.
Що робити, якщо на ринку «вкоротитися» не вдалося і «підшивання» в універмазі не працює? Єдиний вихід – Будинок побуту. Все зроблять вчасно – згідно з вашою заявкою. А якщо не хочете чекати два-три дні – прискорять темп, але вже за 20 гривень. Причому перевірив на собі: дуже зайнятий, як він запевняв, майстер (хоча суто візуально про його зайнятість нічого не свідчить – на столі ні клаптика, ні ножиць, одне слово, жодного натяку на велику і невідкладну роботу) вас обчикрижить за «троєщинські» хвилини, але за «будинкопобутівською» розцінкою.