«Шахтар» вистояв весну

Чемпіон України, відстоявши бажану нічию в Афінах, фінішував третім у груповому турнірі євроліги і здобув право на продовження виступів у континентальних клубних змаганнях і навесні. Матч «Олімпіакос» – «Шахтар» завершився з рахунком 1:1.  На 27-й хвилині, після подачі Жадсоном кутового, Матузалем ударом з «другого поверху» повів лік голам. А на 54-й хвилині Кастильйо,скориставшись  позиційними помилками Тимощука та Раца і скидкою Ривальдо під удар, «розстріляв» ціль з меж штрафного майданчика. Гості мали чимало й інших нагод, однак Брандау, Жадсон, Марика і Фернандинью матеріалізувати їх у голи не зуміли. Були  близькими до успіху й греки. Надто по перерві, коли донецькі  бразильці виключилися з руйнівного процесу і «Шахтар» невиправдано «притиснувся» до своїх володінь. Утім,  у ці хвилини бездоганно – надійно, мужньо та з цілковитою  самовіддачею – зіграли українці Шуст, Кучер, Чигринський та Тимощук, які й сформували захисний заслін на центральній осі. Тренер Луческу задіяв такий ігровий ансамбль: Шуст – Срна, Кучер, Чигринський, Рац – Фернандинью (Елану, 81), Тимощук, Жадсон, Матузалем (Дуляй, 77) – Марика (Агахова,66), Брандду. На 90-й хвилині з поля вилучили Раца – за друге попередження. Інший матч у групі «D»: «Рома» (Італія) – «Валенсія» (Іспанія) – 1:0 (Пануччі, 13), і підсумкове становище команд набуло такого вигляду: «Валенсія» – 13 очок, «Рома» – 10, «Шахтар» – 6, «Олімпіакос» – 3. Дует лідерів виступить у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, український клуб – у 1/16 фіналу Кубка УЄФА.
Решта євролігових зустрічей, що  відбулися позавчора: «Барселона» (Іспанія) – «Вердер» (Німеччина) – 2:0, «Челсі» (Англія) – «Левськи» (Болгарія) – 2:0 (Шевченко відзначився  голом), «Спортинг» (Португалія) – «Спартак» (Росія) – 1:3 (гол Калиниченка) «Байєрн» (Німеччина) – «Інтер» (Італія) – 1:1, «Галатасарай» (Туреччина) – «Ліверпуль» (Англія) – 3:2, ПСВ (Нідерланди) – «Жиронда» (Франція) – 1:3.
Анхель Алонсо, іспанський тренер донецького «Металурга», залишив посаду «головного» і працюватиме консультантом нового наставника команди. Ім’я останнього буде оприлюднене ще цього року.
«Азовмаш», обігравши в Маріуполі баскетбольний «Локомотив» із російського Ростова-на-Дону з рахунком 72:68, зміцнив свої шанси на вихід із групи Кубка Європи.