Нема конфлікту із розповсюджувачами

Як ми вже повідомляли, вранці минулого понеділка розповсюджувачі друкованих видань проводили двогодинний страйк і пікет під стінами КМДА. Щоправда, рішучості організаторам акції вистачило ненадовго – вже з десятої ранку практично всі торгові точки працювали у звичному режимі.
Заступник голови Київської міської державної адміністрації Людмила Денисюк, яка безпосередньо спілкувалася зі страйкарями під стінами КМДА, справедливо вважає конфлікт штучним і «накрученим». На звинувачення у нібито навмисному затягуванні мерією продовження дії договорів оренди кіосків відповідає, що за ініціативою мера триває звичайна робота із впорядкування газетного ринку, бо він останнім часом перетворився на стихійний і практично неконтрольований.

За словами Людмили Денисюк, сьогодні частина розповсюджувачів друкованої продукції працює за межами законодавчого поля, відверто ігноруючи встановлені ним норми та стандарти. Саме з їхньої ініціативи й роздмухується конфлікт, де столичній владі відведена роль ворога підприємницької ініціативи.
Разом з тим заступник голови КМДА визнає, що проблем у торгівлі пресою вистачає, і стверджує, що столична влада готова зробити все залежне від неї для їх усунення. «Мене надзвичайно турбує  невиправдано складна і довготривала процедура отримання дозволів на торгівлю пресою. Бо, як відомо, щоб дістати законне право продавати друковану продукцію, треба зібрати по різних інстанціях майже 40 документів. На жаль, такі вимоги передбачені законодавством, і вони стосуються не лише розповсюджувачів преси, а й усіх підприємців. Міська влада докладає значних зусиль, щоб домогтися спрощення процедури в цілому, не створюючи преференцій окремим категоріям і представникам бізнесу», – наголосила Л.Денисюк.

Заступник голови КМДА також поінформувала, що кияни не потерпатимуть від нестачі торгових газетних точок. За дорученням міського голови створять робочу групу, яка у співпраці зі столичними райдержадміністраціями та Мінтрансом проведе моніторинг ситуації і визначить потребу у встановленні додаткових місць продажу друкованих видань. При цьому рішення про необхідну кількість нових торгових точок та їх місцерозташування ухвалюватимуться з урахуванням пропозицій жеків та мешканців конкретного району.

«Немає ніякого конфлікту з розповсюджувачами, а є звичайна поточна робота із розгрібання тих завалів, які накопичилися за попередні роки», – наголосила заступник голови КМДА.