За лікарняним не сховатися

Не секрет, що чимало керівників комунальних підприємств перетворюють їх на своєрідні «приватні лавочки», не соромлячись привласнювати кошти всієї столичної громади.

Саме тому розпочалися перевірки таких сумнівних господарників. Ті ж терміново почали брати лікарняні на три-чотири місяці. За таких обставин не доводиться очікувати поліпшення фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств. Щоб запобігти такій негативній тенденції, днями вийшло розпорядження КМДА, яке має вдосконалити трудові відносини столичної влади з керівниками структурних підрозділів, підприємств, установ та організацій комунальної власності територіальної громади Києва.

– Тепер усі названі категорії начальників, які беруть лікарняний, повинні протягом наступного робочого дня офіційно повідомити про це керівництво міста, – коментує заступник голови КМДА Ірена Кільчицька. – Якщо ж хтось дійсно потрапив на лікарняне ліжко, то поінформувати міського голову про стан його здоров’я може або його заступник, або інша уповноважена на те особа. Якщо керівник перебуватиме на лікарняному до десяти днів, то його обов’язки, щоб хвороба не позначалася на справі, виконуватиме заступник – згідно з існуючим на підприємстві чи в установі розподілом функцій. Та якщо одужання затяглося більш як на десять діб, то Київський міський голова може призначити в.о. начальника іншу особу – як з трудового колективу, так і зі сторони. З ним укладатимуть трудовий договір про тимчасове виконання обов’язків – у порядку та на умовах, визначених законодавством.