Ухвалили депутати

Увчорашньому номері «Вечірки» ми повідомили, що на час підписання газети до друку робота сесії Київради ще тривала. Тож сьогодні розповідаємо про деякі її ухвали.

На Хрещатику скла не буде

Із 1 січня на головній вулиці столиці заборонено продаж у торгових наметах і кіосках алкогольних і слабоалкогольних напоїв у скляній тарі, а також тютюнової продукції. Забороняється реклама цієї продукції в центрі Києва, зокрема на конструкціях великого формату. Передбачено заборону паркування транспорту на тротуарах по парній стороні Хрещатика і створення реєстру дерев з табличкою на кожному, де буде вказано номер дерева і рік садіння.  На майдані Незалежності, Хрещатику і Європейській площі пропонується проводити тільки свята загальнонаціонального і загальноміського масштабу, а недержавні і рекламні масові акції – на Співочому полі Печерського ландшафтного парку, Контрактовій площі, іподромі, на стадіонах і у виставкових центрах. Час проведення масових акцій обмежується з 10.00 до 21.00. У центрі передбачено встановлення тимчасових і будівництво стаціонарних громадських туалетів, облаштування автоматів із продажу холодних і гарячих напоїв.

Бюджет перевиконано

Прибуткову частину загального фонду міського бюджету за рахунок його перевиконання за підсумками 9 місяців збільшено на 222,9 млн. грн. Доходи спецфонду збільшено на 247,6 млн. грн. Такі зміни внесено до бюджету-2006. За ухвалою сесії, додаткові надходження до загального фонду буде витрачено на охорону здоров’я і встановлення резервних джерел енергопостачання в лікарнях (35 млн. грн.), 36 млн. – на соціальний захист киян; 40,3 млн. – на житлово-комунальне господарство (ремонт і заміну ліфтів), 116,9 млн. – енергопостачальним компаніям «Київенерго» і «Укр-Кан-Пауер» як розрахунки за газ до кінця року. Із спецфонду планується витратити кошти, зокрема, на впорядкування лісопаркової зони Києва (9,9 млн.), на реконструкцію автодоріг (11 млн.), на викуп акцій банку «Хрещатик» (148,48 млн.).

Кожній фракції – приймальню

Затверджено положення про депутатські приймальні. Упродовж місяця з моменту його ухвалення міська влада має забезпечити кожну фракцію приміщенням.
Механізм фінансування роботи депутатів відклали на потім. Натепер депутати не отримали жодної бюджетної копійки. Тож, за рішенням сесії, проект їхнього фінансування упродовж двох тижнів розроблятиме спеціальна комісія. Вона також має вирішити, чи мають претендувати на бюджетні гроші позафракційні депутати.

Манеж – спортсменам!

Депутати не проголосували за продовження оренди легкоатлетичного манежу на Березняках релігійної організації «Посольство Боже». Питання перенесено на наступну сесію. Депутати Олександр Бригинець (БЮТ) і Володимир Філіпов (Партія регіонів) запропонували зняти питання про оренду цієї спортивної споруди релігійною організацією, мотивуючи це нормами чинного законодавства, які забороняють використовувати спортивні споруди не за прямим призначенням.

Допомога медикам і педагогам

Запроваджено щорічну одноразову допомогу працівникам медичної та педагогічної сфер. Рішення ухвалено з метою удосконалення системи кадрового забезпечення медичної галузі з урахуванням сучасних соціально-економічних умов, а також для піднесення престижу та забезпечення кадрами працівників педагогічної сфери. 2007 року адресну грошову допомогу отримають працівники педагогічної сфери загальноосвітніх закладів Києва: в п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати – випускники вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями педагогічного профілю та уклали не менш ніж на три роки угоду про роботу в загальноосвітніх навчальних закладах Києва; в семикратному розмірі мінімальної заробітної плати – працівники педагогічної сфери, які станом на 1 січня наступного року пропрацювали у загальноосвітніх закладах понад 5 років; в десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати – працівники педагогічної сфери, які на 1 січня наступного року попрацювали понад 10 років.

Лікарі та медперсонал закладів охорони здоров’я державної та комунальної форм власності також отримають грошову допомогу: в п’ятикратному розмірі мінімальної заробітної плати – випускники вищих навчальних закладів, які здобули освіту за напрямами і спеціальностями медичного профілю та уклали угоди не менш, ніж на три роки у закладах охорони здоров’я державної та комунальної власності; у семикратному розмірі – медики, які пропрацювали станом на 1 січня 2007 року в медичних закладах понад 5 років і в десятикратному розмірі, які пропрацювали понад 10 років.