Очко в ювілейному інтер’єрі

«Шахтар», зігравши внічию в рідних стінах з іспанською «Валенсією» – 2:2, змарнував останню нагоду «зачепитися» за місце в євроліговому призовому дуеті. Більше того, після несподіваної нічиєї «Олімпіакоса» в Римі – 1:1 мінімальними стали й шанси гірників фінішувати третіми і продовжити євровиступи в Кубкові УЄФА. Хоча все для нашого чемпіона складалося щонайкраще. По-перше, «Валенсія» не змогла задіяти аж сімох стрижневих виконавців на чолі з капітаном команди Альбельдою. По-друге, невдало зіграв у Донецьку досвідчений голкіпер Канісарес. Нарешті, господарі провели «швидкий» гол (Жадсон реалізував штрафний уже на другій хвилині) й навіть виграли перший тайм завдяки влучному «пострілу» Фернандинью. Та по перерві донецька команда відчутно збавила оберти і має завдячувати долі, що все скінчилося бодай нічиєю. Незадовільна функціональна готовність підопічних Луческу стала найнеприємнішим відкриттям євровечора. До речі, звітний поєдинок був для гірників ювілейним – сотим у континентальних клубних турнірах. Інші результати туру: «Барселона» – «Челсі» – 2:2, «Левски» – «Вердер» – 0:3, «Байєрн» – «Спортинг» – 0:0, «Спартак» – «Інтер» – 0:1, «Ліверпуль» – «Жиронда» – 3:0, ПСВ – «Галатасарай» – 2:0.
Жеребкування розподілило чвертьфіналістів футбольного Кубка країни на конкуруючі пари: ПФК «Севастополь» (друга ліга) – «Шахтар», «Динамо» – «Дніпро», «Сталь» Дз. (перша ліга) – «Таврія», «Іллічівець» – «Металіст». Матчі заплановані на 2 і 9 грудня.

БК «Київ», буквально вирвавши гостьову перемогу в «Черкаських Мавп» – 78:76, хоча першу половину зустрічі виграли господарі з десятиочковою перевагою, закріпився на позиції одноосібного лідера національної баскетбольної суперліги – 14 очок з 14 можливих. У «Черкаських Мавп», «Сумихімпрома» та «Миколаєва» – по 12 очок. Чинний чемпіон України, маріупольський «Азовмаш», з 9 очками та двома матчами в запасі посідає сьоме місце в актуальному турнірному реєстрі. Результати позавчорашніх поєдинків: «Сумихімпром» – «Будівельник» – 89:77, «Миколаїв» – «Одеса» – 76:74, «Політехнік» – «Хімік» – 92:122.