Міліція є, а порядку нема

Подільська державна адміністрація провела громадські слухання на предмет роботи районної міліції, зокрема дільничних інспекторів мікрорайону «Виноградар». За участю заступника голови райдержадміністрації Олександра Чуба.

Кожен, хто виступав, пригадував непоодинокі випадки, коли працівники правоохоронних органів оперативно не реагують на звернення громадян. Скажімо, до бювета поблизу Синього озера щодня під’їжджають «круті» автомобілі, їх власники миють машини, використовуючи пральні порошки, інші хімічні засоби. На зауваження тих, хто бере тут воду для споживання, водії не реагують, а нерідко погрожують фізичною розправою. Щоправда, якось навідався сержант патрульно-постової служби із двома напарниками, зробив зауваження «крутеликам», але толку від того ніякого.

Нарікали присутні й на канонади феєрверків, які,  після одинадцятої вечора, вистрілюють поблизу кафе та ресторанів, зокрема комплексу «Фортеця».

Інше болюче питання – ситуація поблизу продуктового ринку «Виноградар». Тут мало не щодня когось обкрадають, час від часу здійснюють свої спустошливі «рейди» цигани. Та й з приїжджим автотранспортом треба навести порядок, адже десятки фургонів займають проїжджу частину вулиці, створюють аварійну ситуацію при в’їзді до автокооперативу.

Директор музичної школи попросив допомоги: організувати постійне патрулювання поблизу навчального закладу, бо батьки не відпускають дітей до музичної школи, де заняття проводяться у вечірній час. Керівники міліцейських підрозділів пообіцяли вирішити це питання найближчим часом.

Жителі Виноградаря не проти повернення до добровільних народних дружин, які сприяли б наведенню порядку, запобігали скоєнню злочинів.