Рух буде одностороннім

Вулицею Жилянською курсуватиме тролейбус. Щоправда, лише в один бік, оскільки рух тут буде одностороннім. Так само транспорт їздитиме вулицею Саксаганського.

Розпорядження про це підписав Київський міський голова Леонід Черновецький.

Документом визначено, що замовником розробки проектно-кошторисної документації та виконання робіт із впровадження одностороннього руху на вул. Саксаганського визначено «Київдорсервіс», а тролейбусною лінією на вул. Жилянській займатиметься «Київпастранс». Ці комунальні підприємства на тендерній основі мають визначити генеральну проектну та будівельні організації.

Інтервал між автобусами – хвилина

Столична влада має наміри закупити сотню нових тролейбусів та вагонів метрополітену. На деяких маршрутах автобуси курсуватимуть з інтервалом в одну хвилину. За словами заступника голови КМДА Івана Салія, їх контролюватимуть через супутник – у машинах встановлять спеціальні датчики, за допомогою яких диспетчер щохвилини «бачитиме» автобуси на маршруті і зможе підказати водію про порушення графіка руху. Лише трамваї курсуватимуть по-старому, оскільки нових вагонів найближчим часом не купуватимуть – кожен коштує понад 1,5 млн. євро. Тому йдеться лише про відновлення старих.