Винен, бо грузин

У Росії й надалі зростає антигрузинське цунамі. Його жертвами стають не лише нелегальні емігранти та представники організованої злочинності, а й діячі культури з грузинським прізвищем.

Нещодавно відомого скульптора i найкращого друга московського мера Юрія Лужкова Зураба Церетелi, було звинувачено в... розтраті. Аудитор Рахункової палати Росії Валерій Горегляд повідомив, що перевірка Академії мистецтв, якою керує Церетелi, є плановою i почалася ще рік тому.

Тобто висновки аудиторів, які пролунали саме тепер, – це просто збiг.

Представники московської iнтелігенцiї, які вважають Церетелi штукарем, уже жартують: недавно ми воліли руйнувати його скульптури, а тепер, очевидно, мусимо захищати їх від націоналістів з автогенами.

Одночасно правоохоронні органи зацікавилися прибутками популярного детективного письменника Бориса Акунiна (справжнє ім’я Георгій Чхартiшвiлi). «Не думав, що доживу до етнічних зачисток у Росії», – каже письменник.

Мiлiцiя i представники освiтнiх органів Москви і досі спростовують iнформацiю газети «Коммерсантъ» про те, що в багатьох школах отримали телефонограми з вимогою надати списки дiтей-грузинів.

Грузинська діаспора, яка в Росії нараховує мільйон осіб, уже звикла, що кожного дня закриваються «в ході планових перевірок» грузинські кав’ярнi та ресторани.

Приміщення грузинського культурного центру тепер належить росiйськiй фiрмi «Мелодiя».