Грабіжників знайшли на вокзалі

Співробітники Дніпровського райуправління міліції затримали трьох молодиків, яких підозрюють у пограбуванні.  Всі вони з різних куточків країни – з Черкаської, Вінницької та Житомирської областей. Познайомилися на вокзалі. Тут же, на залізничному терміналі «Київ-Пасажирський», знайшли собі й дах над головою.

Як повідомив співробітник центру громадських зв’язків ГУ МВС України в місті Києві  Ігор Корицький, затримані перебивалися випадковими заробітками, а то й просто, незважаючи на молодий вік та богатирське здоров’я, не цуралися жебрати в пасажирів. Коли ж у черговий раз поталанило розжитися дармовим спиртним, хлопці добряче випили та подалися вештатися містом.

Трійця простувала вулицею Шліхтера, що в Дніпровському районі, коли їм впала в око самотня жіноча постать. Близько одинадцятої вечора навкруги інших перехожих не було. Скориставшись ситуацією, чоловіки накинулися на дівчину, яка поверталася додому. На бідолашну посипалися стусани, її збили з ніг на асфальт і вирвали з рук сумочку. Ще трохи поштурхавши жертву, нападники зникли в темряві.

Коли відбігли подалі від місця нападу, заходилися ділити здобуте. Здобич виявилася не надто багатою – 180 гривень, мобільний телефон та CD-плеєр. Гроші розділили між собою, а речі вирішили продати на радіоринку. Тим часом побита дівчина спромоглася звестися на ноги та через силу дістатися домівки. Там вона, не гаючи часу, зателефонувала до міліції.

У ході розслідування цього злочину співробітники Дніпровського райуправління провели численні перевірки, шукаючи зловмисників за прикметами, вказаними потерпілою. Всіх нападників вдалося затримати на тому ж залізничному вокзалі. Як з’ясували правоохоронці,  встановлюючи особи підозрюваних, двоє з них раніше вже мали конфлікти із законом, причому за подібні злочини: 28-річний житель Житомира має судимість за нанесення умисних тілесних ушкоджень середньої тяжкості, а 22-річний мешканець Вінницької області – за пограбування.

За фактом нападу слідчий відділ Дніпровського райуправління порушив кримінальну справу за грабіж, поєднаний із насильством. Чинне законодавство за такий злочин передбачає  покарання у вигляді  позбавлення волі до 6 років. Пограбована дівчина перебуває на лікуванні.

Правоохоронці звертаються до можливих свідків подібних злочинів чи осіб, які стали об’єктом нападу за схожих обставин, з проханням зателефонувати до Дніпровського райуправління за номерами: 559-15-11, 559-15-37, 559-27-28.