Паспорти друкували підпільно

Співробітники столичного управління СБУ припинили діяльність злочинної групи, яка підробляла закордонні паспорти і незаконно переправляла за кордон українців, які шукали там роботу.

Як повідомили в прес-центрі Київського управління СБУ, організувала злочинний бізнес тридцятирічна киянка Оксана З. У жінки було кілька співучасників, їхні особи з’ясовуються. Надмірно довірливим зловмисники обіцяли швидко й без нудного очікування в чергах оформити закордонні паспорти і європейські візи. За послуги з них брали від двох з половиною до п’яти тисяч євро. Спритники навіть спеціально орендували квартиру в Подільському районі Києва, де жителі інших регіонів могли проживати, доки їм виготовляли підробні документи.

Під час оперативно-розшукових заходів з’ясувалося, що декого із клієнтів підпільних «паспортистів» закордонні правоохоронці не тільки не пропустили до Євросоюзу, а й оголосили «небажаними персонами», викривши підробки в документах.

Кримінальну справу порушено за ст.332 ч.2 КК України – організація незаконного переправляння осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб. Організатора каналу незаконної міграції затримано.