Правила «Бабиного літа»

Хітом нинішнього березня стала поява в кількох великих польських містах мережі кав’ярень… тільки для жінок. Перший такий заклад із назвою «Бабине літо» ще торік було засновано в Ченстохові.

«Піонерками» цього бізнесу стали 40 жительок Ченстохови, переважно із середовища підприємців, щоб мати де зустрітися, попліткувати чи владнати свої справи.

У «Бабиному літі» подають каву, чай, солодощі, фрукти та салати. Сюди приходять жінки різного віку, проте чоловіків тут воліють не приймати. Утім, клієнти чоловічої статі можуть зайти, але за однієї умови – треба почепити жіночу перуку. Можна принести її з дому або скористатися однією з тих, що є в закладі.

Таке правило розлютило деяких чоловіків – вони вважають, що це порушує їхні права. Один із клієнтів навіть викликав поліцію, коли йому не захотіли подавати в «Бабиному літі» каву, бо він не мав на голові перуки. Потім він подав позов до суду про дискримінацію.

Міський суд Ченстохова вже розглянув цю справу і не побачив у діяльності кав’ярні дискримінації. В умовах ринкової економіки власниці закладу мають право надавати послуги вибраним групам клієнтів.

Ця судова справа зробила непогану рекламу жіночим кав’ярням. І тепер «Бабине літо» створює свою мережу в інших містах Речі Посполитої.