Бандитів – на карикатури!

Із часів Помаранчевої революції слово «так» набуло неабиякого розповсюдження. Його тиражуванню, щоправда, в іншій інтерпретації («Не так!») домоглася новітня опозиція. А от нещодавно новий контекст політичного слогана використав художник Андрій Потопальський, назвавши збірку політичної карикатури «Ось Так!».

Андрій Потопальський у своїх роботах намагався об’єктивно відобразити події в суспільстві. Це своєрідний погляд художника на соціальні явища в Україні, з якими він не хоче миритися. Таким чином Потопальський привертає увагу до подій, застерігає від нікчемних вчинків та висміює негативні риси характеру. Митець не приховує, що за допомогою цієї збірки намагатиметься відродити політичну карикатуру.

Альбом «Ось Так!» налічує понад 60 робіт різної тематики (від Помаранчевої революції до актуальних подій сьогодення). Під пильне око Потопальського потрапило реформування ДАІ, приватизація «Криворіжсталі», голосування законопроектів по СОТ і, звісно, тема «Бандитам – тюрми!». Не оминув художник і проблеми корупції й хабарництва, алкоголізму та наркоманії.

Андрій Потопальський зізнається, що його карикатурний хист хотіли використати деякі впливові політичні партії, але він відмовився. Каже: «Інакше не зміг би малювати карикатури на їхніх лідерів. А я так не можу».