Уся інформація – на відеоекрані

До 20 березня в Колонній залі столичної мерії для представників засобів масової інформації та громадськості міста буде встановлено відеоекран для оперативного висвітлення виборів 26 березня 2006 року.

Це лише один із пунктів розпорядження КМДА, спрямованого на координацію заходів щодо створення умов та сприяння проведенню вільних і прозорих виборів у Києві. Утворено робочу групу у складі 24 осіб на чолі із заступником голови КМДА – керівником апарату Броніславом Стичинським, яка втілюватиме передбачене документом у життя. Управлінню справами доручено забезпечити Київській міській територіальній виборчій комісії відповідні умови для вирішення покладених на неї законом завдань, передбачивши, зокрема, забезпечення приміщеннями для роботи, транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку на період підготовки та проведення виборів.

Управління міжнародних зв’язків має вжити необхідних заходів для створення належних умов для офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій. Головне управління транспорту, зв’язку та інформатизації забезпечуватиме телекомунікаційний зв’язок від районних та окружних виборчих комісій до Київської міської територіальної виборчої комісії.

Райдержадміністрації забезпечать усі виборчі комісії приміщеннями для роботи та проведення голосування, а також транспортом, комп’ютерною технікою, засобами зв’язку.


Владу районів Києва зобов’язано вжити заходів щодо недопущення поширення під час передвиборної агітації закликів у будь-якій формі про ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності держави, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної та іншої ворожнечі, посягання на права і свободи людини.