Що винен, віддати повинен

Фахівці Контрольно-ревізійного управління в Києві наприкінці минулого – початку цього року провели планові ревізії збереження та використання майна трьох столичних ринків, які є комунальною власністю міста: Бессарабського, Житнього та Володимирського.

Як свідчить аналіз отриманих матеріалів, у діяльності цих підприємств встановили чимало порушень та недоліків. Найістотніші були там, де здавали комунальне майно в оренду. Скажімо, за результатами ревізії Житнього ринку виявилося, що столична скарбниця не доотримала понад мільйон гривень, тому що підприємство не перераховувало 50 відсотків від плати за оренду. Крім того, через завищення вартості виконаних робіт із реконструкції торговельних місць ринку, безпідставно витрачено півтори тисячі гривень.

Щодо Бессарабського ринку, то тут виявлено аналогічні порушення, відрізняються лише цифри: міський бюджет не доотримав понад 100 тисяч гривень – 50 відсотків від оренди. До того ж в бухгалтерському обліку ринку виявили колишню дебіторську заборгованість – понад 20 тисяч гривень.

Ревізію Володимирського ринку завершено лише на початку місяця. За показниками Володимирський став «відмінником», але варто врахувати, що тут значно менше наймачів, і вони вчасно перераховували кошти від оренди. Виявлені порушення незначні.

На вимогу ревізорів Бессарабський ринок повністю перерахував кошти до бюджету. А от директор Житнього – В.І.Москаленко – обрав інший шлях – чекає дозволу Київради не повертати до міського бюджету 50 відсотків коштів, отриманих від оренди, аргументувавши тим, що це призведе до збитковості підприємства.

Матеріали ревізії Житнього ринку столичне КРУ направило до прокуратури Подільського району.

Прес-служба КРУ в Києві