Локомотив розчавив легковика

У середу близько 12-ої години на вулиці Шутова, 14-в, що в Солом’янському районі столиці, водій автомобіля «Пежо» не розминувся з вагоном маневрового тепловоза. Локомотив належить заводу «КНАУФ-Гіпс-Київ». Унаслідок цього водій легковика отримав тяжкі ушкодження – закриту черепномозкову травму та численні переломи кісток таза.

За інформацією відділу профілактики столичної державтоінспекції 48-річний водій автомобіля винен сам, адже порушив правила перетину залізничних переїздів.

За свідченнями очевидців, водія визволяли рятувальники, котрі зрізали дах авто. За допомогою гідравлічних пристроїв вони звільнили чоловіка. Той перебував у свідомості й навіть зміг подякувати фахівцям підрозділу МНС. Лікарі негайно госпіталізували потерпілого до міської лікарні №17. Як стверджують експерти, чоловіка від смерті врятувало лише те, що він опинився на підлозі автомобіля. Подробиці ДТП повідомив водій вантажівки «КамАЗ», який став свідком події.

– Автомобіль «Пежо» виїхав на переїзд, коли потяг був за 10 – 15 метрів, – каже він. – Незрозуміло, чи водій не помітив, чи, можливо, проігнорував червоне світло світлофора. Коли ж побачив, то, мабуть, розгубився. Я почав  кричати, щоб забирав машину з рейок, але він замість того, щоб проїхати вперед, намагався рухатися назад. Авто пробуксувало, адже треба було виїхати на невеликий підйом.

Легковик зачепило одним із шести товарних вагонів і протягнуло кілька метрів. Опісля, зачепивши «КамАз», іномарку розвернуло й потягло у вузький проміжок між вагонами й цегляним парканом. Там автомобіль затиснуло. Поїзд зупинився. Водій «КамАЗа» викликав «швидку» та рятувальників.

Як запевняють очевидці, залізничник, що перебував на підніжці одного з вагонів, подавав сигнали машиністу, аби зупинив потяг. Той відреагував швидко, одначе поїзд одразу зупинити неможливо.

***

Співробітники відділу з розслідування ДТП при слідчому Управлінні столичної міліції розслідують кримінальну справу за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася близько 1-ї години ночі 22 жовтня 2005 року на Броварському проспекті поблизу АЗС «ТНК». У результаті ДТП автомобіль «Деу-Ланос» з державним номером АІ 1469 АВ смертельно травмував 24-річного пішохода. Правоохоронці звертаються з проханням до можливих свідків пригоди повідомити за телефонами 212-99-26 або 212-90-04 подробиці, що можуть посприяти слідству.