У Бровари – на метро і тролейбусі

Мерія Броварів виділила кошти на розробку проекту будівництва метро. Планується, що також буде побудована нова тролейбусна лінія. Про це повідомив мер Броварів Віктор Антоненко.

За словами пана Антоненка, місцеві і столичні проектанти розроблять проекти продовження лінії Київського метрополітену в бік Броварів і будівництва двох тролейбусних ліній, що з’єднають райцентр із столицею.
– Згоду на реалізацію цих проектів з боку Києва ми вже отримали і минулої середи підписали з Олександром Омельченком відповідний документ, – сказав Віктор Антоненко.

За попередніми даними, протяжність лінії метро становитиме 6,86 кілометра. Вона буде наземною і з’єднає станцію «Лісова» з околицею Броварів у районі місцевого військкомату. Орієнтовна вартість будівництва 1 км наземного метрополітену – 30 млн. грн. До робіт планують приступити вже наступного року.

Будівництво тролейбусних ліній коштуватиме 17 млн. грн. Курсуватимуть на ній столичні машини, оскільки створення тролейбусного парку у Броварах не планується. Обидва маршрути починатимуться біля станції метро «Лісова» і з’єднають її з броварськими мікрорайонами «Масив-2» і «Торгмаш». Роботи з будівництва ліній планують розпочати восени цього року і завершити до весни 2008 року.