Рішення ухвалить сесія

Ошукані інвестори «Еліта-Центру» вимагають позачергового скликання сесії Київради, яка, на переконання потерпілих, розв’яже їхні проблеми. У цьому ніхто не має сумніву. Однак столична влада не поспішає і до ухвали остаточного рішення шукає найкращі шляхи виходу із ситуації.

Комісія з перевірки фактів неправомірної діяльності корпорації «Еліта-Центр» засідає чи не щоденно. Після чергового її засідання співголова комісії, перший заступник голови КМДА Валерій Борисов повідомив, що Київрада розгляне питання про землевідведення для будівництва житла інвесторам «Еліта-Центру» на плановій сесії 2 березня.

– На сьогодні із семи адрес, за якими «Еліта-Центр» пропонувала квартири інвесторам, є такі земельні ділянки, на яких можна звести будівлю, – зазначив Валерій Дмитрович. – Однак є й конфліктні майданчики, проти забудови яких протестують мешканці прилеглих будинків. За дорученням комісії нині ведеться пошук земельних ділянок, які справді можна забудувати. Голови райдержадміністрацій мають ще раз зібрати людей і обговорити можливість будівництва на деяких із цих майданчиків.

Валерій Борисов припускає, що земельну ділянку на вулиці Отто Шмідта можна передати іншому забудовнику, оскільки фірма, котра починала там будівництво, втратила репутацію. «Із такими структурами відтепер небезпечно мати справу і інвесторам, і міській владі, яка потім повинна брати на себе наслідки їхньої господарської діяльності», – зазначив пан Борисов. І додав, що ті інвестори «Еліта-Центру», які вклали у будівництво не 100 відсотків коштів, обов’язково за собівартістю доплачуватимуть за квартири. Частину побудованого житла продаватимуть за комерційними цінами, а кошти, отримані за рахунок цього, компенсуватимуть витрати забудовників. Розрахунки вартості квартир проводитимуть з огляду на розміщення земельної ділянки та технічні умови під’єднання до інженерних мереж.