У ритмах рок-н-ролу

Нещодавно у Будинку дитячої та юнацької творчості Голосіївського району відбувся відкритий чемпіонат та першість Києва з акробатичного рок-н-ролу. У них узяли участь спортсмени ДЮСШ та спортивних клубів столиці й України. Ці змагання відбулися за підтримки Головного управління з фізичної культури та спорту КМДА, Київського міського осередку федерації акробатичного рок-н-ролу (ФАРРУ), а також Школи Філімонових «ЛІА».

...У просторому холі яблуку не було де впасти – повсюди бігали діти, їхні батьки, всі вони щось казали один одному. А в цілому, озирнувшись довкола, уявила себе в епіцентрі тайфуну. Не без зусиль проштовхнувшись крізь яскравий червоно-жовто-зелено-сріблястий натовп, залетіла у зал.

За якусь мить змагання відкрив парад учасників, поділених за віковими категоріями. Зокрема, у категорії «Юнаки» кияни Владислав Терещенко і Вікторія Косарева та Антон Денисов з Юлією Смиковською (Школа Філімонових «ЛІА») були просто неповторними. А юніори показали акробатику рок-н-ролу. Це було феєричне видовище! Кияни й тут не лишилися без нагород: переможцями стали представники Школи Філімонових «ЛІА» Ярослав Бовсуновський і Ганна Філімонова. А в танцях з бугі-вугі («Основний клас») «золото» та «срібло» також посіли столичні пари: Андрій Карпіна – Олена Савченко і Ярослав Бовсуновський – Марина Жидких.

У змаганнях команд категорії «Формейшн» Київ спромігся на друге призове місце. Однак і вони, і представники Лисичанська та Харкова чудово виступили – жоден член команди не збився з ритму, не впав і не забув жодного руху. Це було гідне завершення змагань!

Мене полонили не так результати, як атмосфера радості, що панувала тут. Глядачі підтримували своїх друзів, близьких і рідних. За кулісами ж хвилювання зростало: одні, затамувавши подих, очікували своєї черги, інші ж зітхали з полегшенням, завершивши змагання. З глядацької зали було видно, як дівчата нервово смикали свої спідниці і сукні, а юнаки у дуже швидкому темпі повторювали всі рухи чудові миттєвості творчого піднесення...

Хай їм усім щастить на великих турнірах і чемпіонатах!

Анастасія ДРАМАРЕЦЬКА, учениця 10 класу гімназії №117 імені Лесі Українки