Коричневий корисніший

Кажуть, цукор – біла смерть. Але нарікання на солодкий продукт даремні. У цукрі містяться необхідні для організму вітаміни та макроелементи. Особливо в коричневому буряковому та тростинному. Тут їх значно більше, ніж у рафінованому.

До того ж  спеціалісти виявили, що надмірне споживання саме рафінованого цукру шкідливе для людського організму. Це спричинює порушення обміну речовин, цукровий діабет, жовчнокам’яні хвороби і, звичайно ж, карієс зубів, особливо у дітей. Тому останнім часом  освічені споживачі стали надавати перевагу  нерафінованому солодкому продукту. Він, щоправда, дорожчий, зате поліпшує смак кави та чаю, надає приємного кольору та аромату випічці тощо.

 А ще цукор багатий таким корисним елементом як калій. До того ж у нерафінованому його вміст має бути вищим. Вміст калію виробники зазвичай зазначають на упаковці. Фахівці громадської організації «Експертиза» закупили в супермаркетах чотири види цукру від різних торговельних марок і в лабораторії дослідили, скільки  калію в кожному з них.

Виробники бурякового нерафінованого коричневого цукру ТМ «Солодко» трохи переборщили, зазначивши, що в продукті вміст калію 250 міліграмів на 100 грамів. Насправді ж експерти «нарахували» там всього 60,8 мг.  Коричневий тростинний ТМ «Milford» містить 38,3 мг,  Sudzucker – 23,8 мг, а рафінований білий «Фуршет» лише 7,1 мг.