І майдану сіль зашкодила

Леонід Петрович ВЛАСЕНКО із Голосіївського району, висловивши свою негативну думку щодо використання солі для посипання нею доріг і тротуарів у столиці, зауважив, що вона не лише шкодить всьому живому, а й псує взуття киян і гостей столиці. Навіть головна площа нашої держави – майдан Незалежності – від неї постраждала нинішньої зими. На думку нашого читача, солі комунальники понасипали настільки щедро, що вона уже «пов’їдалася» в покриття майдану і тепер доведеться довго й ретельно його відмивати, аби воно втратило білий відтінок. Та й чимало плит на нижній частині площі зараз хитається, бо машини з сіллю заїжджали й розверталися на них. Тепер із настанням тепла доведеться витратити чимало часу, сил і коштів, аби все привести до ладу, щоб не було соромно перед гостями міста, справедливо зауважує наш небайдужий читач.

Як пояснили редакції у Шевченківському ШЕУ, посипальні автомобілі обладнані комп’ютерами, завдяки яким залежно від погодних умов задається норматив витрат солі (від 5 до 40 грамів) на один квадратний метр площі. Тому технічних можливостей перевищити цю норму у шляховиків немає. Проте в ШЕУ зауважили, що, на жаль, не вся розсипана сіль розтає і разом зі снігом змивається у зливостоки, тому за сезон і справді збирається чимало її залишків, які до того ж під час перепадів температури мають здатність кристалізуватися та відкладатися, як це сталося й на майдані Незалежності. З настанням сталого тепла співробітники ШЕУ всі залишки солі приберуть, полагодять плити і головна площа столиці й держави, як запевнило нас керівництво, знову буде гарною та ошатною.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.