Делегація Києва у Європі

23 лютого делегація на чолі з Олександром Омельченком у Брюсселі представляє європарламентаріям програму нашого міста на здобуття титулу «Європейська культурна столиця-2010».

Документ містить відомості про розвиток Києва як сучасної європейської столиці, розповідає про мету реалізації цього проекту. Зокрема, присвоєння українській столиці почесного титулу дасть змогу показати європейській спільноті історико-культурну спадщину нашого міста, створити нові довготривалі культурно-мистецькі проекти. Київ постане як унікальне місце перетину західної та східної культур, чим привабить туристів.

Графік перебування Олександра Омельченка у Брюсселі розписано буквально по хвилинах. Сьогодні зранку він зустрівся з керівником Виконавчої Ради з питань підготовки заявки Стамбула на звання «Європейська культурна столиця -2010» паном Нурі Чолакоглу, а вже за годину розмовляв із директором Директорату з питань культури та інформаційної роботи (комунікацій) Генерального директорату Європейської комісії «Освіта та культура»  паном Крістін Бун-Фальором. Після інтерв’ю одному з видань столичний мер у Європейському Парламенті під час робочого ланчу спілкуватиметься з депутатами Європарламенту – Грижиною Станішевською, Ханною Таккулою, Мареком Шівцем, екс-президентом Європарламенту Петом Коксом та іншими.

Основну ж місію Олександр Омельченко здійснить завтра опівдні, коли презентує заявку «Київ – Європейська культурна столиця-2010». А до того відбудуться його робочі зустрічі з віце-мером міста-побратима Києва Таллінна Кайя Яппіненом та президентом Торгово-промислової палати Брюсселя Іваном Хугебартом.

Літак на Київ відлетить із Брюсселя о 19.35 за місцевим часом.