Солі виводить топінамбур

Відкладання солей у суглобах – річ неприємна. Солі зумовлюють зміщення хребців, защеплення нервових закінчень, і, як наслідок, виникає сильний біль. Як же можна собі допомогти?  Часто допомагає відповідна дієта, фітотерапія і масаж. Досить помічна так звана «рисова дієта»: щоранку натще варто з’їдати 100 г рису, звареного у несолоній воді. Інші страви можна вживати через дві години. Корисно обмежити у своєму раціоні сіль, яйця, м’ясо.

Хворим на остеохондроз чи артрит, спричинені відкладанням солей, щороку варто проходити хоч би 1-2 курси масажу. Він поліпшує кровообіг у тканинах і кістках, сприяючи виведенню солей з організму.

Лікар-фітотерапевт Валентин Щербина надзвичайно ефективним засобом вважає застосування ванни з топінамбуром. Для цього підходить як наземна частина рослини, так і бульби. Отже, потрібно взяти 1,5 – 2 кг стебел і листя або 1 кг бульб, попередньо подрібнених, залити 2-3 л окропу. Дати настоятися впродовж години. Настій вилити у теплу ванну. Приймати таку ванну слід 15-20 хвилин. Щоб поліпшити стан суглобів, потрібно пройти курс із 22-25 ванн, які приймати 2-3 рази на тиждень. За рік провести 2-3 курси.