Їмо чуже, хоч своя шкварка краща

Виробництво м’яса свинини в Україні поволі зростає і стабілізується. Такі позитивні зміни в галузі приваблюють інвесторів, свідченням чого є відновлення та реконструкція численних свиновідгодівельних комплексів, впровадження найновіших технологій. Як сказав на одній із прес-конференцій генеральний директор української корпорації «Тваринпром» Сергій Гнатюк, цього року в нас вироблено м’яса на 21 відсоток більше, реалізовано його – на 11 відсотків більше, ніж торік. Це перші й досить таки впевнені...

Що у жменьці рису?

Рис – незмінний продукт на нашому столі, хоча в наших широтах його не вирощують. Іноді замість високоякісного продукту споживачеві  дістаються  зерна брудно-сірого кольору, плов чи каша з якого мають гіркий присмак, іноді з затхлим запахом, а при вживанні на зубах  риплять  дрібні камінці.Порівняно недавно на полицях магазинів з’явився рис басматі, який росте біля підніжжя Гімалаїв. Цей продукт смачний, з приємним ароматом, проте майже втричі дорожчий за звичайний рис і...

На дешеву ковбасу не сподівайтеся

Скільки криз пережили ми за нинішній рік: паливну, цукрову, м’ясну. Час від часу вони поволі наче йдуть на спад, але пересічні споживачі тим не вельми втішаються, бо ж не знають, що буде завтра. Очевидно, до парламентських виборів світла в кінці тунелю не побачимо. Здавалося б, про ціни на м’ясо останнім часом почали говорити менше – виручала всіх без винятку курятина. Але не надовго поселився спокій у душі – пташиний грип наробив стільки переполоху, що теперечки страшно й дивитися на ті...