«П.РЕ» – на екран

Події кінця минулого – початку нинішнього року стануть основою нового українського художнього фільму «П.РЕ», який зніматимуть продюсерська агенція «Закрита зона» та «5 канал».

На задум творців, «П.РЕ» має бути справжнім народним фільмом. Тож розповідатиме про події минулої осені через історії реальних людей, що потрапили у революційний вир. Відповідно і жанр стрічки визначено у презентаційному релізі як «комедія ситуацій з елементами драми, в якій також матимуть місце екшн, еротичні сцени, знайомі з часів листопада-грудня 2004 року діалоги, впізнавані герої, геги, жарти і стьоб, а також модна і актуальна музика». Стилістика «П.РЕ» подібна до форми подачі «Закритої зони». Діалоги переходитимуть у щирі інтерв’ю, а події в кадрі іноді коментуватимуться голосом «Закритої зони».

За первинним сюжетом, події відбуватимуться переважно в райцентрі Запорізької області під час другого туру президентських виборів. Троє молодих людей – спортивних екстремалів – після конфлікту з бандюками вирішують простежити за чесністю виборів і вирушають на одну з місцевих дільниць. За збігом обставин, саме тут у першому турі голоси виборців поділилися нарівно, і вона стала об’єктом уваги усіх сторін. Трійко героїв долають жорстокість бандитів, підступи влади, зрадництво окремих працівників ющенківського штабу, переживають численні батальні, амурні та звичайні пригоди і за допомогою місцевих жителів та шахтарів з Донбасу здобувають перемогу.

Оскільки фільм має бути народним, то й зніматимуть його за народним сценарієм, який напишуть на основі листів-спогадів про Помаранчеву революцію глядачів «Закритої зони». Найкраща, за визначенням спеціального журі, історія і стане головною сюжетною лінією.

Також за допомогою глядачів «5 каналу» оберуть і виконавців головних ролей. Для цього буде проведено програму «Народний актор», у якій кожен бажаючий зможе висловитися, якими він бачить героїв і хто їх зможе втілити на екрані.

А от режисера обирати не треба – керуватиме кінопроцесом режисер «Закритої зони» Vanya Ivan. Зйомки розпочнуться десь у серпні в Запорізькій області, де вже зараз представники знімальної групи підшуковують натуру.

Як обіцяють творці «П.РЕ», побачити фільм український глядач зможе вже наприкінці року, на першу річницю Помаранчевої революції.