І художньо лоскотали пензлі

Звісно, славетний бразильський карнавал неперевершений. Утім, подібні масові видовища навчилися влаштовувати і в нас. Стверджую це, побувавши на п’ятому карнавалі боді-арт в Одесі. Думаю, й бразильці позаздрили б, якби опинилися другого травня на Деволанівському узвозі в Одесі.

А подивитися тут справді було на що! Показати своє «тілесне мистецтво» приїхали чимало художників майже з усіх регіонів України. Провулок завирував уже з десятої години ранку, хоч відкриття карнавалу запланували на дванадцяту. Майстри готувалися до роботи, «моделі» знайомилися між собою.

Боді-артом вважають 95 відсотків розмальованого тіла. Очі розбігалися від різнобарв’я та чарівності жіночих форм. А моделі все прибували. На кожного художника припадало по кілька звабних тіл. Тендітні квіточки та розкішні соняхи, обережні трикутники та абстрактні плями – кожна композиція знаходила місце на тілі. З особливою старанністю пензлики пестили жіночі груди. Тож кожен майстер прагнув, аби саме перса його роботи опинилися в центрі уваги. Важко й сказати, чим більше милувалися поціновувачі боді-арту – роботою художників чи їхніми «полотнами».

Конкурентами художників стали журналісти, що відкладали фотоапарати та ручки і бралися за пензлі. Не обминули увагою одеський карнавал і сусідні держави. Володимир з Москви має власну студію і дуже жалкує, що подібних заходів не проводять у Росії. Втім, аналогів карнавалу боді-арт немає в жодній країні СНД.

Ближче до вечора, коли малюнки вже були майже закінченими, почалося підбиття підсумків. Номінацій було дуже багато, але призів і подарунків вистачало всім. Їх вручали у театрі вар’єте «Амстердам». Головний приз, скутер, дістався творчому колективу з Дніпропетровська. Інші переможці отримали фірмові годинники «Мобі» та дипломи. Гідно були винагороджені й найкращі бюсти карнавалу.

Звісно, з найбільшим задоволенням потрудилися цього дня чоловіки, які вкотре переконалися, що краса – таки страшна сила, а коли її багато – ще й важка.