Стрибок без парашута на голову Безсмертному

Юрист Сергій Крижанівський подав позов проти Народного союзу «Наша Україна». У Подільському районному суді м.Києва він відстоює думку, що Президент України не має права бути почесним головою НСНУ. А ще Крижанівський вміє стрибати з парашутом і створювати партії.

Юрист стверджує, що президент повинен об’єднувати всі політичні спрямування. Свою думку він обґрунтовує статтею Конституції, яка не дозволяє главі держави мати інший представницький мандат. Водночас претензій до самого Ющенка Крижанівський не має. «Я хочу застерегти Президента від майбутніх позовів з боку опозиції. Їх можна довести аж до імпічменту, якщо Віктор Андрійович буде у виборчих списках», – пояснив юрист. Усю провину Крижанівський переклав на голову НСНУ Романа Безсмертного, який «називає НСНУ партією Ющенка».

Сергій Крижанівський не тільки судиться з іншими партіями, а й засновує власну – «Демократію України». Він має досвід співголовування в Ліберально-демократичній партії. Багато політичних структур, за його словами, створюються у формі акціонерного товариства або залучають бізнесменів лише для збагачення партбосів. На запитання, чим же «Демократія України» виділятиметься серед інших ста тридцяти, юрист відповів: «У нас будуть яскраві особистості. Наприклад, Сергій Крижанівський. Матимемо кілька голів партій, які чергуватимуться. Ми будемо декларувати право обирати й бути обраним». Для самої «ДУ» це актуально, оскільки вона ще не зареєстрована. А новий виборчий закон не дозволяє брати участь у парламентських перегонах партіям, які отримали мін’юстівське «благословення» пізніше, ніж за рік до виборів. Крижанівський вимагає скасувати цю норму.

Навіть у разі відмови Крижанівський має «рецепт». Він пропонує НСНУ об’єднатися з БЮТ і Народною партією Володимира Литвина в Союз демократичних сил на чолі з Юлією Тимошенко. І до цієї структури він має намір увійти під N-ним номером. Крижанівський нагадав слова Литвина про те, що місце в парламенті-2006 коштуватиме не менше $5 мільйонів. Таких статків у ймовірного голови «ДУ», схоже, немає. Попри те, що він заступник голови Спілки юристів України, голова об’єднання «Соціальні ініціативи. Людина. Україна. XXI століття», спеціалізується у вісьмох галузях права, працював директором з юридичних питань ВАТ «Укртелеком» і навіть виконав 123 стрибки з парашутом.