Запрацювали ялинкові базари

Міська влада розпорядилася, щоб в усіх десяти столичних районах із 1 грудня було організовано новорічну торгівлю подарунками, ялинковими і карнавальними прикрасами у спеціально  виділених секціях, відділах, куточках магазинів. Уже розпочали продавати новорічні ялинки на спеціально облаштованих майданчиках. А щоб приватні магазини знизили «святкові» націнки на ходові продукти, скажімо, яйця, м’ясо, рибу, олію, проводитимуть передноворічні районні ярмарки й базари. Біля районних ялинок з 22 грудня по 10 січня працюватимуть кіоски-теремки, в яких продаватимуть ялинкові прикраси, сувеніри, дитячі подарунки, іграшки та кондитерські вироби.

Передноворічні ярмарки, на яких торгуватимуть овочами, фруктами, м’ясцем, сальцем та іншими продуктами і непродовольчими товарами від українських виробників, проведуть 18 грудня на вулиці Ревуцького, а 25 грудня – на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного.

У центрі міста, на вулиці Хрещатик та майдані Незалежності святкова торгівля  вируватиме з 25 грудня по 10 січня. І буде тут усе «щойно з вогню»: гарячі страви української національної кухні, чай та кава з пиріжками, булочками, рогаликами, пончиками тощо. Аби не трапилося продуктових отруєнь, столичне Головне управління контролю за благоустроєм та зовнішнім дизайном міста не допускатиме до роботи на Хрещатику та Майдані торгові точки, що не передбачені планом обслуговування і не мають відповідних дозвільних документів.

Охорону громадського порядку довколо наметів під час обслуговування загальноміських новорічних та Різдвяних свят забезпечить Головне управління МВС України у місті Києві.

Районні служби простежать за тим, чи укладені угоди на завезення натуральних ялинок, ялинкових і карнавальних прикрас, дитячих новорічних подарунків, чи насичена торговельна мережа продовольчими, плодоовочевими та непродовольчими товарами широкого асортименту.

Не лише вітрини та дерева засяють новорічними вогнями. Підприємства сфери обслуговування планують прикрасити свої фасади в стилі зимової казки. Особливу увагу приділять рекламному оформленню мережі сфери обслуговування, розташованої на центральних магістралях міста, вулиці Хрещатик та майдані Незалежності.