Вільне слово не задушити!

Учора головний редактор «Вечірнього Києва» Олександр Балабко і редактор відділу, голова профспілкового комітету редакції Володимир Щербина відвідали колектив «5-го телеканалу», аби від імені вечірківців засвідчити свою солідарність і підтримку. Представники нашої редакції поспілкувалися з тими, хто ось уже шостий день голодує, протестуючи проти зазіхання на свободу слова; мали змогу оглянути студії, звідки мовлять журналісти каналу чесних новин; зустрілися з ведучим популярної програми «5 копійок» Романом Чайкою.

На спеціальному стенді, встановленому для відвідувачів, з-поміж сотень побажань триматися тепер з’явилися і слова солідарності від «Вечірнього Києва».

Представники «5-го каналу» розповіли, що голодування триває вахтовим методом – аби не припиняти роботу тих, хто брав участь в акції впродовж доби, змінює інша група. З усіх 250 співробітників каналу ніхто не відмовився від участі в акції. А відомий телекоментатор Данило Яневський голодує без заміни з понеділка. Перерву робить тільки тоді, коли готує новини. Під час відвідин вечірківців він якраз готувався до прямого ефіру.

Інф. «ВК»