«Наша Україна–Наш Київ–Я!»

(Закінчення.
Початок на 3-й стор.).

Володимир Бондаренко вручав грамоти переможцям, а депутати Київради – подарунки: гарні зручні рюкзаки, фотоальбоми, набори для навчання та малювання. Авторам десяти найкращих робіт вручили ще й фотоапарати.

Організатори конкурсу тепло подякували викладачам прекрасного у дітей з особливими потребами. Дуже гарну роботу подали вихованці школи-дитсадка «Пізнайко» Шевченківського району для дітей з проблемами зору. Нелегко було навчити сприймати світ яскравим і вихователям Голосіївської школи-інтернату для дітей із проблемами слуху, проте це їм вдалося й переможців було аж троє.

Добре впорався із завданням – залучити до мистецтва якнайбільше діток – Деснянський район: до фіналу дійшло 16 конкурсантів. Учні школи-інтернату школи-дитсадка «Мрія» для дітей із проблемами опорно-рухового апарату Таня Березанська, Владислав Караванський і Саша Бурдик здивували журі й гостей професійною і водночас зворушливою роботою: панно із великих ромашок, на осередки яких малі наклеїли власні фотографії. Із районного Центру дитячої та юнацької творчості перемогли Олександра Сауляк і Роман Мохнач. Їхні мами розповіли, що це – завдяки вчительці Олені Бобковій, котра разом із колегою понад п’ять років навчає десь сотню дітей. Олена Миколаївна сказала, що ці діти – особливі, бо займаються ще й музикою, танцями і декоративно-прикладним мистецтвом: писанкарством, ручним ткацтвом і батиком (малюнком на тканині). Архітектор за освітою, Олена Бобкова кілька років тому зосталася без роботи й пішла на біржу праці. Побачила там оголошення про те, що заслужена художниця України Людмила Жоголь запрошує безробітних вивчити писанкарство, ручне ткацтво і малюнок на тканині, й одразу ж записалася. Дивовижний світ мистецтва так захопив пані Олену, що забула про безробіття і цілих три місяці навчалася прекрасного. Після цього влаштувалася на роботу в Центр творчості дітей та юнацтва Деснянського району, і допомагає малим пізнавати світ в усій його красі.