Маленький ПУК

У кінці травня в Києві планували оголосити про створення коаліції молодіжних організацій столиці на підтримку єдиного кандидата на президентських виборах «Молодь за стабільне майбутнє». Щось на кшталт «дочірньої структури» парламентсько-урядової коаліції (ПУК), такий собі «маленький ПУК».

У завчасно підготовленому прес-релізі організатори написали: «У прес-конференції взяли участь 29 громадських організацій. На заході виступили голова київської міської організації «Союз молоді регіонів України» Андрій Пінчук, голова київського осередку Народно-демократичної ліги молоді Наталія Мартин, голова київської міської організації «Українська соціал-демократична молодь» Катерина Власюк та інші».

Щоправда, «інші» не прийшли. Цим прес-релізом організатори ввели журналістів в оману. Адже «взяли участь» не 29 організацій, а дві. Навіть представниці молодих есдеків, яка ніби «виступила», не було. Андрій Пінчук сказав, що Катерина Власюк «не з’явилася з технічних причин». А молоді есдеки, за словами Пінчука, прийняли рішення про підтримку єдиного кандидата «від пропрезидентських сил», але поки що «без прізвища». Як тепер не вірити деяким політологам, які кажуть, що есдеки лише на словах підтримують Віктора Януковича, а, мовляв, за пазухою камінь тримають?

На відміну від Андрія Пінчука («молодий регіонал» здебільшого згадував Януковича), «молода народна демократка» Наталя Мартин також вагалася з «оприлюдненням прізвища». Тобто вона ще не знала, кого підтримувати. Мовляв, хай спочатку «великий ПУК» чіткіше визначиться. Але впевнена: «Уряд дуже багато робить для молоді». Андрій Пінчук помітив інше: «Україна вийшла на шлях потужного економічного зростання. Ми стали європейською сильною розвиненою державою». Дивно, хіба цього не бачать інші, скажімо, ті ж молоді есдеки чи представники тих 27 проанонсованих організацій, які, схоже, проігнорували цей захід.