На південь–за здоров’ям

Минулої п’ятниці на Центральному вокзалі столиці було особливо людно і гамірно: тут до моря проводжали вже звичний для початку літа «Президентський поїзд здоров’я». Ним традиційно опікується Національний фонд «Україна – дітям» та Укрзалізниця.

У потягу здоров’я зручно розташувалися діти-інваліди, вихованці інтернатних установ, діти загиблих працівників Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи, а також малеча з багатодітних малозабезпечених сімей та дітей, які проживають у районах, постраждалих від стихійного і екологічного лиха.

В рамках програми «Оздоровлення» Фонд планує цього року оздоровити понад три тисячі дітей соціально незахищених категорій на узбережжі Азовського моря в Дитячому оздоровчому комплексі «Орлятко» (м.Генічеськ Херсонської області) та провести санаторно-курортне лікування 400 дітей, у яких шлункові хвороби (санаторій «Конвалія» у Трускавці).

Були серед пасажирів президентського потягу також діти, чиї сім’ї потерпіли від пожежі на артилерійських складах під Мелітополем.

Не забуває Фонд і про молоді таланти. Так, влітку цього року 100 обдарованих дітей, переможців міжнародних та всеукраїнських конкурсів, фестивалів і олімпіад, відпочиватимуть у Міжнародному дитячому центрі «Артек».