За новим розкладом

30 травня «Укрзалізниця» вводить новий графік руху пасажирських поїздів на 2004-2005 роки. Захід цей – традиційний. Щороку наприкінці травня чи початку червня змінюються розклад і деякі маршрути, додається рухомий склад. От і цього року роботу почнуть 24 пари нових потягів, зміниться маршрут проходження ще 27 пар, а в чотирьох стане іншою періодичність руху.

Літні пасажирські перевезення здійснюватимуть 570 електровозів, 270 тепловозів, 138 дизельних потягів, 307 електропоїздів і 6434 пасажирських вагонів. У зв’язку з недостатньою кількістю пасажирських локомотивів для обслуговування пасажирських поїздів у цей період також використають вантажні – 151 електровоз та 207 тепловозів.

Для продажу залізничних квитків у літній період на вокзалах додатково відкрили 217 кас. Створюється мережа кас попереднього продажу квитків в обласних центрах і великих містах, а також доставка проїзних документів безпосередньо замовникам. У Криму буде організований продаж квитків за допомогою 7 пересувних радіо-кас, на вокзалах працюватиме 38 сервісних центрів.

В «Укрзалізниці» також запевнили, що всі пасажирські поїзди забезпечені аудіокасетами з оновленою службовою, краєзнавчою і розважально-музичною інформацією.

Для обслуговування додаткових поїздів у літній період залучать 1,5 тисячі студентів.

Кияни, які люблять час від часу їздити за покупками до Хмельницького, відтепер зможуть користуватися спеціальним потягом. Він відходитиме зі столичного вокзалу між 6-ю й 7-ю годинами ранку, щоб на початку 11-ї вже бути у пункті призначення. Поки його пасажири базарюватимуть, машиністи та провідники відпочиватимуть, а о 16.00 потяг візьме курс на Київ, аби десь о 21-й бути в столиці. Бажаючі матимуть змогу придбати квитки до вагонів різного класу, аби їхати з підвищеним комфортом і в окремих купе, чи на звичайних кріслах і мінімумом зручностей. Щоправда, як запевнили в «Укрзалізниці», всі вагони цього нового потяга забезпечено кондиціонерами.

«Укрзалізниця» особливу увага обіцяє приділяти організації перевезень дитячих груп та безпеці всіх пасажирів. Планується навіть встановити спеціальний контроль за рухом потягів з дітьми, аби юні громадяни нашої держави подорожували з комфортом і їх життю ніщо не загрожувало.