*НОВИНИ*

У Києві відбудеться традиційний
«Пробіг під каштанами»
27 травня у рамках святкування Дня Києва Головне управління з фізичної культури та спорту Київміськдержадміністрації організовує 15-й благодійний «Пробіг під каштанами». Учасником акції може стати кожен, хто сплатить символічні 20 гривень. Зібрані кошти передадуть Науково-практичному центру дитячої кардіології та кардіохірургії «Охматдит», єдиному в Україні спеціалізованому закладу, де проводять безпрецедентні за складністю хірургічні втручання для дітей із серцевою патологією.

Сільськогосподарський ярмарок
у Подільському районі
Завтра з 9.00 до 17.00 у Подільському районі Києва на проспекті Порика, 2 відбудеться ярмарок продовольчих товарів. Там можна буде придбати продовольчу, плодоовочеву продукцію, різноманітні м’ясопродукти від вітчизняних товаровиробників з різних регіонів України. Уся продукція реалізовуватиметься за доступними цінами.

Міській владі вдалося
зберегти футбольний клуб «Арсенал» 
Завершилися переговори між Київською міською державною адміністрацією та відомим бізнесменом Вадимом Рабиновичем з приводу купівлі футбольного клубу «Арсенал». За попередньою інформацією, Вадим Рабинович придбає 77% статутного фонду футбольного клубу «Арсенал»  у приватну власність. 3% акцій «Арсеналу»  залишаться в муніципальній власності.

Створено комісію
для перевірки правомірності будівництва

За розпорядженням Київського міського голови Леоніда Черновецького столична влада перевірить правомірність будівництва житла на земельних ділянках, де раніше знаходилися дитячі майданчики, дитсадочки та школи. Для перевірки законності будівництва було створено спеціальну комісію. Як зазначив перший заступник голови КМДА Денис Басс, висновки та пропозиції за результатами роботи комісія має надати столичному голові у двомісячний термін.

Грошові винагороди
для переможців шкільних олімпіад 
Переможці ІІІ міського етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних предметів відтепер отримуватимуть разову стипендію Київського міського голови. За словами першого заступника голови Київміськдержадміністрації Дениса Басса, за перше місце талановиті школярі отримають 200 грн., за друге – 150 грн., а за третє – 100 грн. Переможці ІІ міського етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України отримають винагороду, збільшену на 50 грн.