«Висотка» додасть клопотів?

Чергові громадські слухання, які відбулися у 243-й школі, що в Подільському районі, були присвячені наболілій темі – спорудженню висотного будинку на вулиці Новомостицькій, 15.

Головував на зібранні Віктор Чорний, заступник голови Подільської райдержадміністрації. Він дав змогу висловитися більшості присутніх. У виступах йшлося, зокрема, про незаконне ущільнення забудови, що призведе до перевантаження інженерних комунікацій. До того ж, збільшиться кількість мешканців на масиві, а відповідно з’явиться чимало автомобілів, бо малозабезпечені в таких будинках не мають коштів купити квартиру. Поліклініка також перевантажена – аби здати аналіз крові, потрібно ходити, щонайменше, три дні. У маршрутку нині в годину «пік» не сядеш, а що буде тоді? Ось далеко не всі аргументи «проти».
Прозвучала й пропозиція. Бажано, щоб на першому поверсі розмістилися приміщення соцкультпобуту. З боку проектантів заперечень не було. Після чого Віктор Чорний досить дипломатично поставив останнє запитання: «Хто за те, щоб усі висловлені пропозиції було враховано». Більшість проголосувала «за».

ДО РЕЧІ
Передпроектна документація пройшла процедуру в усіх міських інстанціях – жодних порушень не виявлено. Двадцять відсотків житла буде соціальним – його передадуть місту й району для черговиків.

Раїса Талабан