Батареї наче лід

Минулої п’ятниці сталася аварія на теплотрасі в Подільському районі, і в мікрорайоні Вітряні гори відключили котельню. У неділю вона знову запрацювала, однак мешканці будинку №17, що на вулиці Лесі Українки, цього не відчули. Вони й учора мерзли у своїх квартирах. Подружжя Григор’євих із 4-ї квартири, обоє інваліди II групи, удень зігріваються на кухні біля газової конфорки, від якої мало не чманіють, а вночі по кілька ковдр тягнуть на себе.

«Приходив сантехнік, але навіть без молотка, – мало не плачучи, розповідає Марта Григорівна по телефону. – Він напідпитку, нічого не тямить. Сусід дав йому молоток, викрутку, той покрутив кран, постукав по трубі – і пішов. А в середу після такого «ремонту» зірвало вентиль і потекла вода над нашими дверима. На цей раз сантехнік перекрив воду, але у квартирі так і не потеплішало на жоден градус».
Я два дні телефонувала до Подільського райвиконкому, КП «Поділжитло», спілкувалася із головним інженером жеку-704 Наталією Микитчик, котра ще у вівторок запевняла мене, що до вечора у квартирі стане тепло. Говорити – не плуга перти. Тепер сантехнік переклав відповідальність на тепловиків. Бідолашним пенсіонерам нічого не залишається, як чекати порятунку. Але від кого і скільки часу? Невже і Новий рік зустрічатимуть у холодній квартирі?