Пошта, телеграф, метро…

І з якого це дива спадає на думку паралель: революційне місто, ті, кому це треба, беруть під контроль життєво важливі об’єкти… Які саме?

Тут думки розбігаються, але, як правило, це пошта, телеграф, телецентр. Хвала Богові, Новий рік менше за все нагадує революційну ситуацію. І все ж, уперше за новітню історію України кияни, як і всі її громадяни, отримали різдвяно-новорічний подарунок у вигляді десятиденних канікул. Не даватимемо оцінки цьому жестові владного Олімпу. Пересічного киянина цікавить, насамперед, те, яким чином працюватимуть цю декаду життєво важливі структури і окремі об’єкти столиці. Чи не буде, скажімо, перебоїв із тією ж поштою, із постачанням хлібопекарської продукції, чи не треба буде за ліками їхати в інший кінець міста? Теле– і радіозазивали посилено радять відзначити Новий рік і провести новорічну ніч на Хрещатику, на майдані Незалежності. А чи їхати туди з валізою наїдків і термосами чи можна буде скористатися послугами кафе і ресторанів у центрі столиці? Запитання аж ніяк не риторичне з огляду на те, що численні трудові колективи і організації зняли в оренду все, що має стосунок до страв і напоїв, за два місяці наперед.
Де продати долари та євро? А чи вивозитиметься у різдвяно-новорічну декаду сміття, адже й у найбуденніші будні із цією важливою справою виникали серйозні ускладнення.  
Одне слово, звичайній людині зігріває душу, як ніколи, масштабний у часі відпочинок на традиційні зимові свята, і водночас її не полишає легка стурбованість: а як воно буде в разі чого?.. Аби зняти бодай частину цих запитань, журналісти «Вечірнього Києва» сконтактували з відповідними службами і з’ясували, в якому режимі вони працюватимуть із 1 по 10 січня.