Матимеш інформацію – матимеш і роботу

У  рамках Дня зайнятості у Міжнародному виставковому центрі на Броварському проспекті пройшов загальноміський інформаційний форум «Портал успіху», організатором якого виступив Київський міський центр зайнятості.

Зараз Київський міський центр зайнятості приймає клієнтів п’ять днів на тиждень без перерви на обід. Робота організована так, що відвідувачам не доводиться вистоювати в чергах. Тут уперше в Україні були розроблені та обладнані електронні системи інформаційних терміналів, за допомогою яких кияни можуть отримувати дані про вакансії підприємств, на яких вони є вільні, можливості набути професію, що користується попитом на ринку праці міста.
«Ми завжди підтримуємо всі ініціативи, що пов’язані із прогресивними підходами до справи, – сказала у бесіді з нашим кореспондентом заступник міністра праці та соціальної політики, голова правління Фонду соціального страхування України на випадок безробіття Наталія Іванова. Маємо постійний зв’язок між роботодавцями та тими, хто шукає роботу. Це стало можливим завдяки створенню «Єдиної інформаційно-аналітичної системи». Вона загальнодержавна, доступна для представників усіх регіонів України.
Що ж, у потрібності такої бази даних ніхто не сумнівається. Отож у Київському державному центрі зайнятості потрібна інформація є завжди. Не випадково із організацією співпрацюють близько 1050 столичних підприємств, зокрема в акції «Портал успіху»  взяли участь Державний департамент морського і річкового транспорту, СП ЗП «Основа-Солсиф», ВАТ «Електромеханічний завод «Металіст», ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», ЗАТ «Аеробуд», ЗАТ «Холдингова компанія «Бліц-Інформ», ТОВ «Епіцентр», ВАТ «Укрпластик», ЗАТ «Страхова компанія «Еталон»... Цей список «тих, кого представляти не потрібно»  можна було б продовжувати і продовжувати.
Серед учасників були і понад 20 навчальних закладів професійно-технічної освіти та вищі навчальні заклади ІІІ-ІV рівня акредитації. Це – Національний авіаційний університет, Університет економіки і права «Крок», Міжгалузевий інститут управління, Київський університет ринкових відносин...
Із початку року в Києві створено майже 75 тисяч нових робочих місць. Зараз у загальноміській базі – близько 200 тисяч вакансій. Щомісяця пропонується понад півсотні тисяч вільних місць. Які ще потрібні докази ефективності роботи міського центру зайнятості?
До речі, під час II Національного фестивалю соціальної реклами Київський державний центр зайнятості нагороджений заохочувальним дипломом за анімаційний відеоролик «Як козаки роботу шукали».     
Олександр Протасов