Бюджет буде соціально спрямованим

Учора головним завданням депутатів Київради був розгляд проекту бюджету столиці на 2007 рік і програми соціально-економічного та культурного розвитку міста. Сесія відбувалася в Колонній залі і була схожою на засідання розширеної колегії КМДА, на якій, крім депутатів, були присутні всі начальники управлінь, голови районів та їхні заступники.

Перед початком пленарного засідання голова фракції БЮТ Тетяна Меліхова повідомила журналістів про те, що отримала ухвалу Шевченківського районного суду від 19 грудня. За її словами, до суду з адміністративним позовом звернулися депутати Київради від БЮТ Тетяна Меліхова, Юрій Дмитрук, Олександр Клюс і Сергій Мельник. Вони просили визнати підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги протиправним і скасувати відповідні розпорядження КМДА. Тетяна Меліхова зачитала ухвалу. Суд призупинив дію розпоряджень КМДА «Про впорядкування розмірів квартирної плати та плати на утримання будинків та прибудинкових територій», «Про затвердження тарифів на теплову енергію», «Про погодження тарифів на комунальні послуги з центрального постачання холодної води і водовідведення холодної та гарячої води», «Про встановлення та погодження тарифів на комунальні послуги з центрального опалення і водопостачання гарячої води». Леонід Черновецький заявив, що нічого не знає про цю ухвалу, і зазначив: «Нічого, адже ще є апеляція. А взагалі, якби це було можливим, для Києва стало б катастрофою».
Сесія цього разу працювала без ексцесів. Заступник голови КМДА – начальник Головного фінансового управління Віктор Падалка навів основні цифри бюджету-2007. Прогнозні надходження до нього становитимуть понад 11 млрд. 865 млн. грн. Віктор Михайлович зазначив, що майже 70 відсотків видатків буде спрямовано на соціальні потреби. Зокрема, більш як утричі зростуть видатки на соціальний захист малозабезпечених верств населення, на що буде витрачено понад 1 млрд. 804 млн. грн., ще 685 млн. піде на пільги та субсидії, 385 млн. – на грошову адресну допомогу.
Заступник голови КМДА Денис Басс означив про основні складові програми соціально-економічного та культурного розвитку Києва на 2007 рік. Після обговорення депутати 85-ма голосами ухвалили до розгляду бюджет міста. За розгляд програми проголосували 87 депутатів. Після голосування запрошені на сесію покинули Колонну залу, оголошено перерву. О 15.00, коли завершилося засідання погоджувальної ради, депутати продовжили свою роботу вже в сесійній залі.