Блискуча акція. Шарова

Новорічна ялинка без кульок – як Едемове Древо без яблук. До речі, першими прикрасами різдвяної красуні були саме яблука. Скляні кульки потрапили на ялинку лише у середині XIX століття.

Приблизно в ті ж роки на них з’явилися фігурні пряники. Щоправда, їх використовували не лише як прикраси. Пряники були головним, і не лише дитячим, подарунком. Ще сто років тому кавалери і панночки грали в новорічні схованки. Зав’язували очі, зривали з ялинки їстівні фігурки і ворожили на щастя. Фігурка коня – рік буде багатим на подорожі. Монетка – налагодяться торгові справи. Метелик  – допоможе у справах амурних. 
Люди третього тисячоліття не такі сентиментальні. У схованки вони не граються. І, вибираючи новорічні іграшки, «прислухаються» до гаманця і, можливо, дизайнера.
Осучаснені «дорослі» ялинки (офісні, офіційні) відрізняються від дитячих красою і стилем Снігової Королеви. Дивують вони своєю пишністю й ідеальним підбором тонів. Але про таких різдвяних красунь Андерсен сказав би: «Немає в них ні радості, ні щастя – лише блиск». Цього року «дорослий блиск» – сивина, срібло, сині й червоні кулі. У тон добирають і гірлянди, і Снігуроньок і Дідів Морозів. 
Дитячі ялинки – не такі стильні, але відрізняються від «дорослих» добротою і почуттям свята. Собачки, будиночки, грибки, казкові чоловічки – без них ніяк не обійтися. Ціна на них – залежить від самої іграшки. Милі скляні дрібниці, не такі живучі, як пластмаса, але святковіші, від 2 до 5 гривень у ЦУМі і супермаркетах. На ринковому лотку вони дешевші на 50 копійок. Китайські гірлянди (вітчизняних удень з вогнем не знайдеш) від 7 до 18 грн. Діди Морози, точніше, Санта Клауси (начебто Україна збирається стати ще одним американ-ським штатом) продзвонять вам у свої дзвіночки за 35 – 180 грн., а Снігуроньки скромно помовчать за 30 – 45 грн.  «Хіт» новорічного сезону – різдвяна зірка від вітчизняного виробника. Виконано її із соломи у найкращих українських традиціях. Орнамент і колір не імпортні, від 10 грн. 
Кульки... Майже «від Фаберже» – можна прикупити за 10 – 25 грн. А деякі з них можна просто... випити. Напередодні новорічних свят виробники безалкогольних напоїв знову стали гратися з дітьми. І роздають акційні кульки – за кришечки з відповідними позначками. Скільки потрібно випити для того, щоб отримати «на шару» подарунок, відповідають учасники акції:
Толя Журба (10 років): – Я за тиждень випив 8 літрів. Поки що не пощастило.
Леся Цикуль (12 років): – Ми купили 6 пляшок, випили дві, виграли одну кульку.
Сашко Мазур (8 років): – Мені пощастило з другого разу.
Оленка Оцерко (13 років): – Чотири взяла – нічого. Якщо й у п’ятій нічого не знайду, у такі ігри більше не гратиму.