Рятує «Бронто»

Удень Святого Миколая учні загальноосвітньої школи-інтернату №23, що в Шевченківському районі, не лише приймали подарунки, а й допомагали пожежникам гасити полум’я та рятувати своїх товаришів.

У Києві триває тиждень знань безпеки життєдіяльності. Працівники пожежно-рятувальних служб напередодні зимових канікул та новорічних свят відвідують кожну столичну школу. Розповідають дітям про основні причини виникнення пожеж. Радять, як їх уникнути та інформують про те, як правильно поводити себе, коли надзвичайна подія таки сталася. Головне, кажуть вони, не панікувати й знати напам’ять телефон допомоги.
У школу-інтернат №23 працівники пожежно-рятувальної служби завітали на спеціальних автомобілях. Дітям продемонстрували роботу колінчатого підіймача «Бронто», за допомогою якого при потребі можна врятувати людей навіть з дев’ятого поверху. До речі, саме за допомогою цієї техніки нещодавно було врятовано 4 осіб, яких рятувальники витягли з палаючого будинку на вулиці Гончара.
Серед учнів знайшлися сміливці, які зголосилися разом із рятувальниками визволити із третього поверху навчального закладу своїх колег по парті. Юнаки отримали масу задоволення, коли «Бронто» підняв їх на дах будівлі. 
Учні зуміли власноруч загасити пожежу. Юним сміливцям видали спецодяг та вогнегасник. Школярі-рятівники з вогнем упоралися. Декому так сподобалося перевтілення в пожежників, що питання вибору майбутньої професії, здається, вже вирішено.