Ґран-прі для обдарованих сиріт

Днями в Колонній залі Київської міської державної адміністрації за підтримки Київради, Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, Міністерства освіти і науки України відбувся дитячий фестиваль «Талановиті діти України». У конкурсній програмі взяли участь вихованці столичних інтернатів та дитячих будинків. Хлопчики та дівчатка віком від 5 до 15 років дарували глядачам і поважному журі танці, співи, інструментальну гру, декламування віршів.

Екзаменували юні обдарування народна артистка України Наталія Бучинська, Віталій Козловський, Наталка Карпа. А очолював журі народний артист України Володимир Гришко. Призів та подарунків од організаторів, спонсорів та гостей заходу не бракувало. Ґран-прі одержала ціла група конкурсантів, кожен з яких чимось вразив членів журі. Цілком можливо, когось із них уже незабаром побачимо й на великій сцені.
Однак є певні зауваження до організаторів. Щось занадто вже модним у нас останнім часом стає повертатися в часи Штепселя і Тарапуньки. Що не концерт чи передача, обов’язково ведучі мають бути двомовними. Від моди вирішили не відставати й організатори фестивалю «Талановиті діти України». Навіть написи на нагородах учасникам фестивалю були «для общего понятия» поряд з українською зроблені й російською мовою.