На дитячу лікарню зібрали 242 мільйони гривень

Телемарафон, присвячений  збору коштів на «Дитячу лікарню майбутнього», зібрав 242 мільйони  гривень.

Як стало відомо з інформації Першого Національного каналу, найбільші внески зробили «Фонд розвитку України» (Ринат Ахметов), «Інтерпайп» (Віктор Пінчук), «Індустріальний союз Донбасу» (Сергій Тарута). Через SMS-повідомлення і дзвінки було зібрано понад 2 мільйони гривень.
Телемарафон одночасно транслювали 12 українських телеканалів. Благодійну акцію організовував Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», головою  наглядової ради якого  є Катерина Ющенко.  Добродійники впродовж  чотирьох годин  переказували гроші на спеціальний рахунок, відправляли sms або дзвонили  по телефону. У проекті взяли  участь політики, бізнесмени,  лікарі, спортсмени, багато відомих людей і звичайних громадян.
Лікарню побудують  на території «Феофанії» за три роки. На неї потрібно 600 мільйонів гривень. Там лікуватимуть дітей із найтяжчими патологіями, які поки що вважаються в Україні невиліковними.
«Ми маємо намір уже навесні розпочати будівництво.  І дуже важливо вже на цьому етапі розробити план щодо обладнання. Оскільки ми вже знаємо, що те обладнання, яке нам буде потрібне, варто замовляти на рік – півтора раніше. Купувати те, що нині на складах, невигідно, бо воно  застаріло. Замовляти ж треба те, що буде через кілька років», – зазначила Катерина Ющенко.