Будуть єдині

20 грудня лідери Української народної партії Юрій Костенко та Народного руху України Борис Тарасюк мають намір підписати Декларацію про відновлення організаційної єдності УНП та НРУ.

Документ передбачатиме, зокрема, створення спільної Ради у складі 12 осіб, рішення якої прийматимуться консенсусом. УНП та НРУ мають намір також звернутися до всіх національно-демократичних сил із пропозицією об’єднати зусилля для спільної участі в наступних президентських, парламентських та місцевих виборах.
Костенко нагадав, що в жовтні-листопаді УНП провела круглі столи за участі правих партій в усіх областях України. «Там, де нам вдалося знайти осередки правих партій, ми побачили, що вони хочуть об’єднуватися, проте чекають команди з Києва», – зазначив керманич партії. Водночас він вважає, що президент зробив би велику послугу демократії, якби вніс законопроект про зміни до закону про політичні партії. Як відомо, нинішня версія закону не передбачає об’єднання політичних партій, а тому нині можна лише створити нову партію з одночасним саморозпуском тих, хто об’єднується.