Пристрасті Київраді не притаманні

Своїми думками про стан справ у представницькому органі киян поділився заступник міського голови, представник Соціалістичної партії Сергій Зімін.

– Як би ви прокоментували ситуацію в Київраді?
– Як на мене, політична ситуація, що склалася в Київській міській раді, потребує нагального вирішення. Бо мешканці нашого міста справедливо вимагають, щоб справно ходив транспорт, була високоякісна медична допомога, добре працювали жеки. Міськрада повинна передусім займатися саме цими питаннями. Тому ті політичні пристрасті, які вирують у Верховній Раді, для Київради не притаманні.
– Як ви гадаєте, яким чином можна досягти порозуміння в міській раді?
– Як ви знаєте, поштовхом до протистояння було різке підвищення тарифів у 3,5 раза, яке запропонувало Головне управління цінової політики КМДА. Ми створили три комісії, які вивчатимуть тарифи по Київводоканалу, Київенерго та житловому господарству. Очолили їх представники опозиції. Від КМДА комісіями керує перший заступник міського голови Анатолій Голубченко, від БЮТ – депутат Олександр Клюс. Усі пропозиції вони мають внести цього тижня. Гадаю, ми дійдемо згоди у вирішенні цих питань.
– Підвищення тарифів, на вашу думку, є обґрунтованим?
– У структурі собівартості частка витрат на енергоносії становить приблизно 60 відсотків. Газ 1 липня коштував 210 гривень, а нині подорожчав до 686 гривень. Тариф на електроенергію не змінювався з 1999 року і виріс у п’ять разів. Та й заробітна плата працівників Київводоканалу зросла: була зовсім малою – 176 гривень, а ми її підняли до 1700. Як заступник Київського міського голови я також опікуюся реконструкцією, технічним переозброєнням підприємств комунальної власності та будівництвом нових. Ми маємо дуже серйозні проблеми з реконструкцією першої черги Бортницької станції аерації та сміттєспалювального заводу «Енергія». Йдеться про реконструкцію газоочистки та встановлення турбогенераторів, щоб ці підприємства були не збиткові, а прибуткові – віддавали пар і електроенергію в єдину економічну систему. До того ж маємо проблеми з полігоном №5. Нагальне вирішення цих питань і зумовило зростання тарифів.
– Серед потенційних партнерів опозиційні фракції Київради бачать, передусім, соціалістів. Чи можливе таке співробітництво із БЮТ, «Нашою Україною» та Блоком Кличка?
 – Я спілкуюся майже з усіма 120 депутатами. На мою думку, серед них є дуже розумні люди, незалежно від партії, яку вони представляють. Але є й одіозні особистості, які дестабілізують роботу Київради.