За газ Київ заплатить

Як ми повідомили учора, «Газ України» обмежив постачання голубого палива на ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 через борг, який становить 168 млн. грн.

За повідомленням прес-служби «Газу України», за щодобове споживання газу на рівні 11,5 млн. куб. м «Київенерго» продовжує нарощувати заборгованість. Це й стало причиною обмеження поставок газу та скорочення щодобового споживання до 9,3 млн. куб. м. У разі незабезпечення 100 відсотків поточних розрахунків за спожитий природний газ «Газ України» буде вимушений обмежити обсяги постачання газу до технологічного мінімуму, сказано в повідомленні.
Перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що столична держадміністрація просить Київраду виділити 200 млн. грн. з міського бюджету на погашення заборгованості «Київенерго» за спожитий в листопаді й грудні газ.
– Нам треба приблизно 200 млн. грн. для того, щоб прожити грудень і погасити заборгованість, – сказав пан Голубченко. – Сподіваюся, що Київрада розгляне це питання на сесії 7 грудня. Виділення цих грошей можливе тільки за рахунок перерозподілу коштів держбюджету, передбачених на інші витрати, зокрема на будівництво, освіту, охорону здоров’я. Ситуація з газопостачанням і споживанням підійшла до граничного рівня і за подальшого обмеження постачань газу можлива криза всієї енергетичної системи Києва. У разі відмови Київради виділити ці кошти з держбюджету залучатимемо кредити, але тільки в межах допустимих цифр, які не вплинуть на переділ власності.