Учасникам війни – дешеві ліки

В усіх аптеках комунального підприємства «Фармація» інваліди війни першої, другої і третьої груп, учасники бойових дій і учасники війни можуть на 10 відсотків дешевше придбати будь-які ліки.

У столиці запрацював «Соціальний проект», спрямований на краще забезпечення ветеранів війни медикаментами і підтримку їх у рамках виконання міської комплексної програми «Турбота».

– Це стосується всіх лікарських засобів, – зазначила заступник голови КМДА Ірена Кільчицька, – зокрема й тих вітчизняних та імпортних, ціни на які підлягають державному регулюванню. Знижка поширюється також на інші вироби медичного призначення, товари з ПДВ та ліки, які виготовляють в умовах аптеки. Жодних довідок і направлень брати не треба. Ветеранові вистачить показати своє посвідчення встановленого зразка. На цій же підставі зможе придбати аптечний товар і уповноважена ветераном особа – член родини або соціальний працівник. Але він повинен мати при собі посвідчення підопічного ветерана і документ, що засвідчує особу самого уповноваженого.
За даними Головного управління соціального захисту населення, нині у столиці мешкають понад 112 тисяч ветеранів війни, з яких майже 15 тисяч – інваліди, понад 73 тисячі – учасники війни і більш як 24 тисячі – учасники бойових дій.