Чи добудують метро на Теремки?

Ольга Данилівна ТЕЛЕШЕВА із Голосіївського району хотіла дізнатися, чи продовжуватиметься будівництво метро до Теремків.

Як повідомили у КП «Київський метрополітен», яке виступає замовником будівництва, зупинені влітку роботи на ділянці від станції «Либідської» до «Деміївської» вдалося відновити завдяки отриманню кредиту в 100 мільйонів гривень. Зараз виконуються прохідницькі роботи, а в листопаді планують з’єднати тунель з котлованом майбутньої станції. Для продовження робіт далі потрібні кошти – як мінімум 35 мільйонів гривень. З проханням виділити їх із міського бюджету метробудівці звернулися до Київради, яка на сьогоднішній сесії має й вирішити це питання. Про час здачі станції «Деміївська» поки що говорити зарано, бо потрібно прокласти ще один тунель, а ці роботи ускладнюються геологічними умовами. Навіть сучасна європейська технологія не дозволила уникнути зсувів ґрунту. Також з траси метро потрібно перенести вузол інженерних комунікацій. Ці роботи можна буде розпочати лише наступного року – після закінчення нинішнього опалювального сезону.

Чекаємо ваших запитань, пропозицій, зауважень, скарг, побажань на редакційному «гарячому» телефоні 442-97-40, який у режимі автовідповідача працює цілодобово і без вихідних.