Намисто леді Ю: перлини чи скельця?

Учорашній брифінг відомого українського ювеліра Ігоря Лобортаса на тему скандалу зі знаменитим білим намистом Юлії Тимошенко заінтригував багатьох. Адже за інформацією окремих ЗМІ, перлини для лідерки опозиції буцімто виготовила фірма пана Лобортаса.

Однак ювелір фактично спростував цю версію. На запитання, чи подякував він за таку «круту рекламу» пані Тимошенко, Ігор Лобортас відповів: «На жаль, у мене немає навіть телефона пані Тимошенко. Я б з задоволенням її запросив в наш салон, щоб вона з гордістю могла носити вироби українських художників. Ми б їй порадили кращі з кращих витворів вітчизняних грандів, а грошей довелося б витратити менше, ніж за той виріб…»

Пан Лобортас при зустрічі навіть подарував би лідерці БЮТ янтарну прикрасу. «Янтар в наших руках перетворюється на справжню коштовність, – зазначив ювелір. – Це була б прикраса винятково національного ґатунку, на Україні є власні поклади янтарю».

Майстер зізнався, що серед його клієнтів є українські політики, але відмовився назвати їхні прізвища. Не забажав він також дати характеристику перлин леді Ю. «У нас в країні практично нема лабораторій, здатних визначити це. А візуально і дешеві, і дорогі перлини розрізнити дуже складно», – сказав фахівець. Чи довіряти його словам – справа кожного. Але варто зазначити: медіа-центр «Обозреватель», де відбувся цей брифінг, вважають наближеним до пані Тимошенко.

Нагадаємо, що 7 жовтня Верховна Рада, зокрема уся фракція  Партії регіонів, не проголосувала за пропозицію Юлії Тимошенко скасувати депутатські пільги. Регіонал Євген Кушнарьов назвав ідею Тимошенко фарисейством, зазначивши: «Одного намиста на вашій шиї вистачить, щоб середньостатистична українська сім’я безбідно жила п’ять років». Юлія Володимирівна зняла намисто і подарувала його промовцеві, наголосивши, що «це звичайна біжутерія, у якій немає жодної перлини». Депутати запропонували передати прикрасу на експертизу, аби дізнатися її реальну ціну.