Діти змагалися за права

«Немає дітей – є люди», – так вважають юні громадяни України, говорячи про свої права. Хлопчики та дівчатка хочуть, аби їх поважали, до них дослухалися у такій же мірі, як і до дорослих. Ця думка червоною ниткою проходить через творчі роботи наших школярів – учасників Всеукраїнського конкурсу «Із законом по життю», підсумки якого підвели днями.

Члени експертного журі, до складу якого увійшли відомі політики, юристи, представники різних компаній – партнери даної акції, добряче попотіли, поки визначили найкращі доробки. Переможницею конкурсу вони одностайно визнали Марію-Олександру Добош, шестикласницю з Ужгорода, яка отримала сертифікат на навчання у мовній школі в Англії та мобільний телефон. А приз читацьких симпатій дістався Юлі Товстусі, якій вручили ноутбук.

З-поміж переможців є й кияни: дев’ятикласниця Катя Звєрєва, шестикласник Кирило Перебийніс, десятикласниця Настя Соляник, восьмикласниця Таня Дерієва.

Голова журі, голова комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молоді та спорту Микола Томенко, секретар парламентського комітету з питань охорони здоров’я Любов Стасів щиро привітали конкурсантів, не обійшли також й болючих насущних політичних проблем. Зокрема, Микола Томенко зауважив: «Я схильний до того, щоб спортивними справами займався окремий комітет, наприклад, державний комітет з питань спорту, а міністерство нехай би виключно займалося проблемами материнства, дитинства… І, відверто кажучи, я хотів би, щоб це міністерство очолила жінка, це було б правильно. В уряді сьогодні немає жодної жінки. Проблеми материнства, дитинства, сім’ї начебто схожі, а насправді дуже різні речі – опікуватися сиротами і займатися олімпійськими чемпіонами. Треба змінювати не людину, а саму систему».

Крім того, він зауважив, що готовий у майбутньому працювати з будь-яким міністром: «Я заставлю працювати будь-якого міністра».